Dirigent

Vacature Dirigent

Vrouwenkoor ZIP (Zingen is Plezier) uit Utrecht is op zoek naar een nieuwe koordirigent. Ons koor repeteert op de donderdagavonden van 20.00 tot 22.00 uur. Momenteel hebben wij 18 koorleden tussen de 50 en 70 jaar.

Ons repertoire is divers; klassiek en wereldmuziek. Wij zingen meestal a capella, driestemmig, soms twee-of juist vierstemmig. Wij houden van aandacht voor stemvorming en zangtechniek tijden het inzingen. Niet alleen het eindresultaat maar ook het plezier in het zingen is belangrijk. Wij werken graag toe naar een optreden aan het eind van het seizoen.

Wij zijn op zoek naar een dirigent voor wie de liefde voor het samen zingen en het plezier daarin voorop staat. Het heeft grote voorkeur dat de dirigent ons tijdens het instuderen kan begeleiden op de piano. Zowel dirigenten met ervaring als beginnende dirigenten zijn van harte welkom te reageren op deze advertentie.

Vragen en reacties kunnen, graag voor 30 april a.s., gestuurd worden naar Helene via helenevlc@hotmail.com

Huidige Dirigent

Marcella van Dijk

Sinds september 2021 is Marcella van Dijk de nieuwe dirigent van vrouwenkoor ZIP. Marcella studeerde van 2015 tot 2017 koordirectie aan de Meerjarige Dirigenten opleiding(MDO) in Utrecht. Daarnaast heeft zij verschillende keren deelgenomen aan de Kurt Thomas Cursus(KTC) voor koordirectie.

Naast vrouwenkoor ZIP is Marcella koordirigent van gemengd kamerkoor Cantagora, vocaal vrouwenensemble Zazon en vrouwenkoor Otia. In het verleden heeft Marcella lange tijd pianoles gehad en heeft zij als pianiste verschillende koren en zangers begeleid. Ook heeft zij djembé les gehad en Afrikaanse dansles. Zang technisch is Maecella geschoold door verschillende zangdocenten waaronder Lara Diamand.

Marcella haar interesses liggen zowel in de klassieke muziek als in de wereldmuziek. Naast haar werk als koordirigent heeft Marcella een muziekpraktijk aan huis.

“bezig zijn met muziek is altijd mijn passie geweest. Muziek verbindt mensen en raakt mensen in hun hart. Het muzikaal begeleiden van koren doe ik met enthousiasme, humor en gedrevenheid”